חיפושדלגו ל חיפוש
דלגו ל
תסמיני דלקת בדרכי השתן בגיל ההתבגרות
דלקת בדרכי השתן היא תופעה נפוצה בגיל ההתבגרות. אומנם היא שכיחה יותר אצל נערות, אבל גם נערים יכולים לסבול ממנה.
תסמיני הדלקת הם כאב וצריבה בהשתנה, דחף מוגבר להטיל שתן בתדירות גבוהה, כאבי בטן באזור השלפוחית והבטן התחתונה, שינויים בצבע ובריח של השתן, וחום.
הסיבה שנערות סובלות מדלקת בדרכי השתן יותר מנערים נובעת מהבדלים במבנה הפיזיולוגי. אצל נערות ונשים, השופכה קצרה יותר ופתחה קרוב יותר לפי הטבעת, ולכן מתאפשר מעבר מהיר יותר של חיידקים מפי הטבעת לדרכי השתן, והם אלה שגורמים לדלקת.
מה יכול לגרום לדלקת בדרכי השתן
ילדות ונערות יכולות להידבק בדלקת אחרי שחייה בבריכה ציבורית, היגיינה לקויה, התאפקות בהטלת שתן שגורמת להצטברות חיידקים, עצירות שיכולה גם למנוע ריקון מלא של שלפוחית השתן, ואמבטיות עם חומרים שגורמים לגירוי באזור הנרתיק. בתוך כך, נערות בוגרות יותר יכולות לפתח דלקת גם בעקבות קיום יחסי מין, שבמהלכם יכול להיות מעבר של חיידקים לדרכי השתן.
דלקת בדרכי השתן מאבחנים בדרך כלל על ידי בדיקת שתן ובדיקת דם, ובמקרים מסוימים גם בעזרת אולטרה סאונד.
הטיפול השכיח ביותר הוא אנטיביוטי, אבל הבעיה היא שהדלקת נוטה לחזור ובשלב מסוים, החיידקים מפתחים עמידות לתרופה האנטיביוטית. לכן, כדאי למצוא גם טיפולים אפקטיביים אחרים וללמוד איך אפשר למנוע את הדלקת מלכתחילה.
איך למנוע או להקטין את הסיכון לדלקת
- לא להתאפק. זה פשוט: כשיש צורך להשתין, לא לחכות וללכת לשירותים מייד כדי לא ליצור סביבה נוחה להתפתחות של חיידקים.
- לנגב בכיוון הנכון. בשירותים, חשוב לנגב מלפנים לאחור ולא להפך, כדי שלא להעביר חיידקים מפי הטבעת אל השופכה.
- לשמור על היגיינה. היגיינה משמעה ניקיון יומיומי בחומרים מותאמים והימנעות משימוש במבשמים שמבוססים על חומרים מגרים.
- בלי בגדים לחים. רצוי להחליף בגדים רטובים או לחים - בין אם אחרי טבילה במים או אחרי הזעה, כי סביבה לחה היא קרקע פורייה לשגשוגם של חיידקים.
- החלפה של פדים וטמפונים. בתקופת המחזור יש סיכון גבוה יותר לדלקת בדרכי השתן בגלל השינוי ברמות ההורמונים ובגלל השימוש בפדים ובטמפונים. בתקופה הזאת, השמירה על ההיגיינה חשובה עוד יותר ומומלץ ולהחליף פדים וטמפונים בתכיפות ראויה, ולהעדיף מקלחת על פני אמבטיה.
- לאכול טוב. כדאי לאכול מזון שיש לו תכונות אנטי דלקתיות, כמו כורכום ושום, מזון שמכיל פרוביוטיקה, כמו יוגורט פרוביוטי, סיבים תזונתיים שעוזרים לעיכול תקין ומונעים חסימה של זרימת השתן, ומזון עשיר בוויטמין C שעוזר לחזק את המערכת החיסונית.
- לשתות טוב. כדאי לשתות הרבה מים שיכולים לשטוף את החיידקים החוצה, ולהתרחק ממשקאות מסוכרים שמייבשים את הגוף.
- להתלבש נכון. מומלץ ללבוש תחתונים שעשויים מכותנה ולהימנע מבגדים צמודים.
אם כבר אובחן זיהום, מה יכול לעזור לדלקת בדרכי השתן? יש כמה תרופות סבתא לדלקת בדרכי שתן שממש יכולות לעזור לטפל בדלקת בדרכי השתן. על אלה נמנות עצות כמו שתייה מרובה של מים, הנחת כרית חימום על האזור הכואב להתמודדות עם כאבים ושתייה של מיץ חמוציות.
חמוציות יכולות לעזור למנוע דלקת בדרכי השתן או לטפל בה, כי החומר הפעיל שבהן עוזר למנוע את היצמדותם של החיידקים לקיר דרכי השתן.
ציס קונטרול הוא תוסף תזונה שמכיל אחוז גבוה של הרכיב הפעיל PAC (פרואנטוציאנידין).
בר ימנידלגו ל בר ימני
הצטרפו אלינו בפייסבוק